Om oss

Freshworks gör det snabbt och enkelt för företag att glädja sina kunder och anställda. Vi gör detta genom att ta en nytt förhållningssätt till att skapa och leverera programvara som en tjänst som är prisvärd, snabb att implementera och utformad för slutanvändaren. Till skillnad från äldre programvara skapar Freshworks teknik som fungerar för alla, vilket gör det enkelt för IT, kundservice, försäljning, marknadsförare och HR att göra sitt jobb och glädja sina kunder.

Mer än 50 000 företag använder Freshworks SaaS för att möjliggöra en bättre kundupplevelse (CX, CRM) och medarbetarupplevelse (ITSM, HRSM).

Freshworks-resan

Ett decennium av demokratiserande glädje
2010
Grundarna Girish Mathrubootham och Shan Krishnasamy påbörjar arbetet med att skapa en användarfokuserad molnbaserad kundserviceprogramvara. Freshdesk-bolaget får sin början.
2011
Freshdesk samlar in sin första finansieringsomgång, till ett värde av 1 miljon dollar, från VC-företaget Accel och får sin första kund Atwell College, Australien.
2012
Freshdesk samlar in sin andra finansieringsomgång, till ett värde av 5 miljoner dollar, från New York-baserade investeringsbolaget Tiger Global Management och Accel.
2015
Freshdesk förvärvar 1CLICK.io, Konotor och Frilp.
2016
Freshdesk lanserar sin andra produkt – Freshsales, en CRM -produkt
2017
Freshdesk Inc. byter märke till Freshworks Inc
2018
Freshworks överskrider 100 miljoner dollar i årliga intäkter; presenterar Freshworks 360, en produktserie med flera produkter.
2019
Freshworks inkluderas i tre Gartner Magic Quadrant -rapporter i segmentet Customer Engagement Software och är på plats 40 på Forbes Cloud 100 -listan för tredje året i rad.
2020
Freshworks överskrider 200 miljoner dollar i årliga intäkter och figurerar som det enda ‘visionära‘ företaget i Gartners MQ för CRM Customer Engagement Center och stiger till plats 16 på Forbes Cloud 100 -listan.
2021
Freshworks överskrider 300 miljoner dollar i årliga intäkter och fortsätter att vara det enda ‘visionära’ företaget i Gartners MQ för CRM Customer Engagement Center för andra året i rad.